У Києві цьогоріч не відкриватимуть пляжний сезон

Пляжного сезону в столиці України не буде вже третій рік поспіль
У Києві цьогоріч не відкриватимуть пляжний сезон
Пляж, Київ
23 Квітня 2024, 18:44
читать на русском

У Києві цього року не планують відкривати пляжний сезон через воєнний стан.

Про це зазначає Київська міська державна адміністрація.

В повідомленні сказано, що на засіданні Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА ухвалено рішення про те, щоб у Києві не відкривати пляжний сезон, враховуючи дію воєнного стану.

"Як і попередні два роки, громадянам не рекомендують відвідувати пляжі та зони відпочинку, щоб уникнути масового скупчення людей, що завадить їх безперешкодному доступу до укриттів і сховищ під час повітряної тривоги", - сказано в повідомленні.

При цьому зазначається, що, відповідно до чинних вимог, фахівці виконуватимуть сезонні роботи, необхідні для підтримки порядку та санітарії на пляжних територіях і зонах відпочинку. Йдеться про обслуговування інженерних мереж, прибирання і санітарна обробка територій, зокрема, проти комах.

В КМДА нагадали, що із введенням воєнного стану в усіх регіонах України з міркувань безпеки діють обмеження, встановлені місцевими військовими держадміністраціями. Зокрема, заборонено відвідування лісів та навігація певних плавзасобів на водних об’єктах, обмежено чи заборонено відвідування окремих туристичних маршрутів і об’єктів.

Нагадаємо, минулого року в Одесі у літній сезон відкрили декілька пляжів. Цього року ситуація може повторитися. Щодо цьогорічного сезону, голова Одеської ОВА Олег Кіпер зазначив, що після травневих свят на одеських пляжах знову побільшає людей. Аби відкрити пляжі, за його словами, потрібно пропрацювати це питання з міською владою, військовим керівництвом та іншими службами. Алгоритм дій вже напрацьовано.

На питання, чи очікується у місті збільшення кількості туристів, голова ОВА відповів, що життя триває та бачити черги на в'їзд в Одесу минулого року було приємно.