У Києві дитяча залізниця відкрила зимовий рух потягів (фото)

Поїзди курсуватимуть до 30 січня 2022 року
У Києві дитяча залізниця відкрила зимовий рух потягів (фото)
Фото: КМДА
19 Грудня 2021, 22:14
читать на русском

У Києві в Сирецькому парку до Дня святого Миколая Київська дитяча залізниця відкрила зимовий рух поїздів.

Про це повідомили в КМДА.

На території Сирецького парку у столиці традиційно до зимових свят відкритий зимовий рух Київської дитячої залізниці.

Вокзал станції Київ-Пасажирський дитячий є мінікопією Центрального залізничного вокзалу столиці. На шляху прямування дитячого поїзда його пасажири можуть побачити 27 стел із інформацією про обласні центри України, а також міста Київ та Севастополь, отримають довідкові та геральдичні відомості, дізнаються про місцеві пам’ятки. А для любителів залізничної спадщини працюватиме музей історії Південно-Західної залізниці.

Це третій в історії дитячої залізниці сезон перевезень. У 2018 році розпочалась масштабна реконструкція залізниці. На теперішній час довжина маршруту складає 6,7 км. Залізниця обмежується двома станціями – "Київ–Пасажирський дитячий" та "Залізнична". Рухомий склад складається з трьох локомотивів – тепловозів ТУ7А, паровозу Гр-336 – єдиного діючого паровозу серед дитячих залізниць України, 12 пасажирських і 2 вантажних вагонів.

Поїзди курсуватимуть до 30 січня 2022 року щосуботи, щонеділі і в святкові дні з 10:30 до 18:50 (відправлення кожні 40 хвилин).

Адреса Київської дитячої залізниці: Київ, Сирецький парк, станція Київ-Пасажирський дитячий.

Усі охочі покататися повинні мати результат негативного ПЛР-тесту або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години, або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації (міжнародний, внутрішній або іноземний сертифікат про вакцинацію проти COVID-19 (сертифікат про вакцинацію може бути або паперовий, або згенерований у застосунку "Дія").

Нагадаємо, АТ "Укрзалізниця" до кінця року запустить "Буковельський експрес" сполученням Львів — Татарів-Буковель — Ворохта.

1