У Києві до Дня незалежності відновлять фасад Національної опери і Театральну площу (фото)

Ремонт є частиною програми "Велике будівництво"
У Києві до Дня незалежності відновлять фасад Національної опери і Театральну площу (фото)
Ремонт Театральної площі (Фото: Фейсбук)
14 Липня 2021, 00:07
читать на русском

У Києві планують до Дня незалежності відновити Театральну площу і фасад будівлі Національної опери.

Про це йдеться на сторінці програми  "Велике будівництво" у Фейсбуці.

Велика частина підготовчих робіт вже виконана. Відновлена зруйнована бетонна основа покриття площею приблизно 7 тисяч кв.м, фахівці також облицювали сходи до театру гранітними плитами. Наразі триває облаштування нової гранітної плитки навколо фасаду будівлі.

Одне з найкрасивіших місць історичної частини столиці – площа навколо Національної опери - перебувала у занедбаному стані. Гранітні плити покриття, сходи - розтріскались. Бетонна основа під ними частково зруйнована, - йдеться у повідомленні.

За словами фахівців, ймовірно руйнація сталась через відсутність системи поливу зелених зон. Роками для поливу на площу заїжджала вантажівка з цистерною, при тому, що покриття не було розраховане під її вагу. Взимку гранітне покриття пошкоджувалось снігоприбиральною технікою та внаслідок агресивного впливу солі, якою обробляють ожеледь.

Окрім відновлення площі та фасаду опери, компанія-підрядник обіцяє власним коштом повністю замінити електромережі та реконструювати опори ліхтарів, пофарбувати фасад театральної будівлі, влаштувати гідроізоляцію цокольного поверху і побудувати систему поливу зелених зон.

Нагадаємо, днями у Запоріжжі відбулася презентація брендингу Хортиці у межах програми президента "Велике будівництво".

Читайте також

1