У Києві плату за паркування хочуть збільшити втричі

Тарифи на паркування переглянуть вперше за 12 років
У Києві плату за паркування хочуть збільшити втричі
Парковка фото: УНІАН
15 Червня 2021, 16:47
читать на русском

Київська міська влада переглядає тарифи на паркування для приватних автомобілів.

Про це повідомили в пресслужбі КМДА.

Планується, що тариф буде підвищено на паркування в центрі міста, а також на прилеглих до центру міста територіях. Водночас паркування в нічні години, у вихідні та святкові дні хочуть зробити безплатним.

Принциповим є рішення забезпечити киянам безплатне паркування вночі, у вихідні та святкові дні, – розповів заступник голови КМДА Костянтин Усов.

Згідно з проєктом розпорядження плануються нові тарифи на:

  • паркування в центральній частині міста - до 35 грн/год,
  • паркування на прилеглих до центру територіях - до 25 грн/год,
  • паркування в спальних районах - 5 грн/год.

Разом із цим пропонується змінити вартість одноденного та місячного абонементів на паркування. Згідно з проєктом розпорядження, їхня вартість визначатиметься залежно від тарифу у конкретній частині міста та проміжку часу, на який надається послуга, при цьому діятимуть значні знижки: на денний абонемент – 28% від повної вартості; на місячний абонемент у центрі – 50%. У прилеглих до центру територіях та спальних районах знижки на місячні абонементи становитимуть 60% та 40% відповідно.

Читайте також

Усов також зазначив, що місто розробило систему електронних сервісів сплати за паркування, що дасть змогу очистити вулиці Києва від нелегальних паркувальників.

Механізм електронної оплати виключає людський фактор і створює такі умови, у яких водіям не буде ніякого сенсу платити "самозванцям", оскільки це не звільнить їх від сплати за паркування за офіційним тарифом і від штрафу за його несплату. Нелегальні паркувальники програють бій із прозорими цифровими технологіями і з часом підуть з вулиць міста, – зазначив Усов.

Нагадаємо, станом на червень 2021 року в Києві діють наступні тарифи на паркування

паркування в центральній частині міста - 10 грн/год,

паркування на прилеглих до центру територіях - 7 грн/год,

паркування в спальних районах - 5 грн/год.

Крім того, місцева влада Києва під час локдауну зробила стоянки безплатними. Після локдауну, з 1 травня плату за паркування відновили.