У Києві спіймали чоловіків, які підробляли іноземну валюту

Злочинців викрили під час збуту фальшивих доларів
У Києві спіймали чоловіків, які підробляли іноземну валюту
Фальшиві долари фото: ОГП
4 Листопада 2020, 14:01
читать на русском

У Києві правоохоронці викрили канал збуту фальшивих американських доларів та затримали двох чоловіків, які цим займались.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Зазначається, що двох чоловіків затримали на "гарячому", а саме під час збуту підробленої іноземної валюти в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 199 КК України).

До правоохоронних органів надійшла інформація про те, що на території столиці діє злочинна група, яка поставляє та збуває підроблені грошові знаки – стодоларові банкноти нового та старого зразків, - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці оперативно закупили фальшиву валюту, а також затримали  чоловіків з 50 тис. підроблених  доларів США. Ще 10 тис доларів з ознаками підробки виявили під час обшуку автомобіля злочинців.

Також перевіряється причетність до злочину працівників правоохоронних органів.

Читайте також

Нагадаємо, що контррозвідники Служби безпеки України викрили та припинили протиправну діяльність міжрегіональної групи, учасники якої підробляли та збували паспорти громадян країн Євросоюзу.

За даними досудового слідства, до групи входили мешканець Рівного та двоє жителів Львівської області. Діяли зловмисники під прикриттям агенції із підбору персоналу для роботи в європейських країнах. Для бажаючих працевлаштуватися за кордоном ділки виготовляли "липові" ID-картки резидентів країн Східної Європи та видавали їх за офіційні документи.

1