У Києві та ще двох областях шахраї здавали переселенцям неіснуюче житло

Наразі встановлено 8 потерпілих від такої схеми
19 Травня, 14:35

В Києві, в Полтавській та Кіровоградській областях працювала банда шахраїв, яка "здавали в оренду" неіснуюче житло переселенцям. Їхніми жертвами стали мінімум 8 людей.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Як з'ясувало слідство, на території міста Києва, Полтавської та Кіровоградської областей діє група осіб, яка, використовуючи торговельні інтернет-платформи, "продавала" вигадані товари. А з початком збройної агресії РФ проти України вони "здавали в оренду" неіснуюче житло.

Правоохоронцям вдалося викрити одного з учасників цієї схеми – мешканця Київської області.

Підозрюваний розміщував в інтернеті оголошення про оренду неіснуючого житла в західних областях країни. Отримавши авансовий платіж від громадян, які через військові дії були вимушені залишити свої домівки, він переставав виходити з ними на зв’язок, а грошові кошти привласнював. Наразі встановлено 8 потерпілих від такої схеми, - йдеться у повідомленні.

За місцем проживання підозрюваного проведено обшук, вилучено грошові кошти, мобільні телефони, флеш-накопичувачі та банківську картку.

Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Встановлюються інші учасники шахрайської схеми.

Нагадаємо, що прокуратура викрила та повідомила про підозру громадянину, який протягом березня-квітня 2022 року під приводом постачання військового спорядження для потреб військовослужбовців ЗСУ заволодів майном та грошовими коштами волонтерів міста Києва.

Читайте також