На Буковині чоловік за 6 тисяч доларів допомагав військовозобов'язаним перетинати кордон

За його схемою за кордон було переправлено більш як 10 чоловіків
На Буковині чоловік за 6 тисяч доларів допомагав військовозобов'язаним перетинати кордон
Затримання Фото: Pexels
29 Квітня 2022, 18:53
читать на русском

У Чернівецькій області правоохоронці перекрили канал незаконного переправлення військовозобов'язаних чоловік за кордон. Організатору схеми повідомлено про підозру.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора.

Як з'ясувало слідство, житель Чернівців, бувши відповідальним за підбір, працевлаштування та оформлення водіїв на підприємство свого батька, за його відсутності, підробляв трудові договори з чоловіками призовного віку, що давало їм право безперешкодно виїхати за кордон.

Свої послуги він оцінив у 6 000 доларів США з особи. За такою схемою за кордон було переправлено більш як 10 чоловіків - громадян України призовного віку, - повідомили в прокуратурі.

Наразі у підприємця, з яким були укладені фіктивні трудові договори на здійснення транспортних перевезень за кордон, вилучено шість автомобілів орієнтовною вартістю близько 3 млн грн. Вирішується питання щодо їх арешту.

Нагадаємо, що співробітники головного відділу внутрішньої та власної безпеки "Південь" Держприкордонслужби затримали 16-річного шахрая, який "кидав на гроші" чоловіків, які хотіли незаконно виїхати з України під час війни.

Читайте також

1