16-річний шахрай "кидав на гроші" чоловіків, які хотіли виїхати з України під час війни

Хлопець обіцяв надати підроблені документи для виїзду за кордон
16-річний шахрай "кидав на гроші" чоловіків, які хотіли виїхати з України під час війни
Наручники (фото: Pexels)
27 Квітня 2022, 21:43
читать на русском

Співробітники головного відділу внутрішньої та власної безпеки "Південь" Держприкордонслужби затримали 16-річного шахрая, який "кидав на гроші" чоловіків, які хотіли незаконно виїхати з України під час війни.

Про це повідомили в ДПСУ.

Юний шахрай обіцяв сприяння у виїзді з України військовозобов’язаним чоловікам, яким тимчасово обмежений пропуск через кордон. Як з'ясували оперативні співробітники Держприкордонслужби, неповнолітній адміністрував в мережі Інтернет канал @propusk_ukr, з допомогою якого знаходив своїх жертв. Шахрай обіцяв їм узгодити всі питання з прикордонниками та надати підроблені документи для виїзду з України, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що хлопець переставав виходити на зв'язок із клієнтами після того, як ті здійснювали передоплату на банківську карту.

Нині тривають слідчі дії.

Заходи з викриття шахрайської схеми оперативні співробітники Держприкордонслужби проводили спільно зі співробітниками кіберполіції України в рамках кримінального провадження за статтею 190 ККУ "Шахрайство" за процесуального керівництва Дніпровської місцевої прокуратури, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, на Закарпатті затримали чоловіка, який продавав військовозобов'язаним фальшиві довідки для виїзду за кордон.

Читайте також

1