У Києві шахрай ошукав волонтерів на пів мільйона гривень

Нині "винахідливому" громадянину оголошено про підозру
У Києві шахрай ошукав волонтерів на пів мільйона гривень
Фото: Офіс генпрокурора
8 Травня 2022, 07:16
читать на русском

Прокуратура  викрила та повідомила про підозру громадянину, який протягом березня-квітня 2022 року під приводом постачання військового спорядження для потреб військовослужбовців ЗСУ заволодів майном та грошовими коштами волонтерів міста Києва.

Про це повідомили у телеграм-каналі Офісу генпрокурора.

За інформацією слідства, підозрюваний  запропонував волонтеру свої послуги з перевезення військового екіпірування з Києва до Чернігова, хоча насправді таких намірів не мав. Волонтер, довіряючи йому, передав чоловіку військове спорядження - 40 бронежилетів, 15 рацій, 4 коробки кровозупинних медичних засобів на загальну  суму майже 12,3 тисячі євро. Зазначене екіпірування волонтер придбав за власні кошти для ЗСУ та мав намір передати до Чернігівської ОВА для подальшого розподілення за потребами військовослужбовців.

З отриманим військовим екіпіруванням громадянин зник і продав його, а вторговані від реалізації грошові кошти привласнив.

Також правоохоронцями встановлено, що впродовж березня-квітня підозрюваний входив у довіру до інших волонтерських організацій столиці, запевняючи їх у своїх можливостях поставити з-за кордону військове спорядження, у тому числі дрони, та таким чином заволодів їхніми грошовими коштами.

Загалом за цей період він ошукав волонтерів столиці на загальну суму майже півмільйона гривень.

За місцем його проживання правоохоронці провели обшуки і вилучили речові докази.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, у Львівській області затримали підозрюваних у розкраданні гуманітарної допомоги. За інформацією ЗМІ, йдеться про колишнього чиновника ЛОДА та президента інвестиційної компанії Романа Матиса і головного редактора видання Mind.UA Євгена Шпитка.

Читайте також