У Київській області депутатка переоформила на доньку будинок, що належить громаді

Будинок оцінили в 500 тисяч гривень
У Київській області депутатка переоформила на доньку будинок, що належить громаді
Будинок (фото: facebook.com/pol.kyivregion)
11 Серпня 2021, 12:07
читать на русском

У Київській області 63-річна депутатка Васильківської міської ради переоформила майно громади на доньку. Слідчі скерували до суду обвинувальний акт відносно жінки.

Про це повідомила пресслужба поліції Києва.

Зазначається, що депутатка одночасно обіймає посаду начальника управління органу місцевого самоврядування міста Васильків. Вона переоформила будинок, переведений у власність громади, на свого колишнього чоловіка, а згодом – на доньку.

Як встановило слідство, власниця будинку та земельної ділянки у центрі міста Васильків померла декілька років тому, і через те, що у неї не було спадкоємців, домоволодіння відійшло у власність громади як відумерла спадщина.

Однак, депутатка Васильківської міської ради шляхом підробки документів переоформила будинок на свого колишнього чоловіка. Згодом згідно з договором дарування будинок був оформлений на дочку депутатки. Оцінювальна вартість будинку становить 500 тисяч гривень. Надалі жінка мала намір за такою ж схемою переоформити земельну ділянку.

Злочинну діяльність жінки викрили працівники слідчого управління поліції Київщини. Слідчі за процесуальним керівництвом прокуратури повідомили депутатці про підозру за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, що колишнього мера Чорткова Михайла Вербіцького спіймали на крадіжці городини, зокрема він вирвав кілька головок капусти і насмикав понад 100 штук цибулі.

Читайте також

1