У київському метро іноземець напав на жінку та погрожував пасажирам пістолетом (фото)

Чоловіку загрожує до семи років тюремного ув’язнення
У київському метро іноземець напав на жінку та погрожував пасажирам пістолетом (фото)
Карантин, коронавірус, метро (фото: УНІАН)
22 Вересня 2021, 18:38
читать на русском

У столичному метро іноземець нецензурно висловлювався, вдарив в обличчя жінку, а також погрожував іншим пасажирам пневматичним пістолетом у вагоні метро.

Про це повідомила пресслужба поліції Києва.

Зазначається, що до чергового поліціянта на станції метро "Кловська" звернулась жінка, яка повідомила про невідомого чоловіка, який дебоширив у вагоні метро. Пасажир нецензурно висловлювався, вдарив заявницю в обличчя та розмахував предметом, схожим на пістолет.

Начальник управління поліції в метрополітені Михайло Ніконов розповів, що правоохоронці зареєстрували повідомлення громадянки та розпочали пошуки правопорушника.

Так, співробітники управління карного розшуку переглянули записи з камер відеоспостереження, встановлені в рамках програми "Безпечне місто".

За допомогою відео нам вдалося встановити маршрут руху ймовірного підозрюваного та його особу. Ним виявився громадянин іншої держави, 1989 року народження. Протягом доби ми з’ясували його місце перебування та затримали в одному з торгово-розважальних центрів у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Потерпілу направлено на проходження судово-медичної експертизи, - сказав Ніконов.

У помешканні фігуранта на вулиці Ревуцького поліціянти виявили та вилучили пневматичний пістолет, який направили на експертне дослідження.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 4 статті 296 – хуліганство, Кримінального кодексу України. Слідчі готують затриманому повідомлення про підозру та клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Чоловіку загрожує до семи років тюремного ув’язнення.

Нагадаємо, що у столичному метро на станції "Контрактова площа" чоловік напідпитку стрибнув на рейки та пішов тунелем. Рух метро тимчасово призупинили.

Читайте також