У Китаї можуть повністю заборонити криптовалюту - ЗМІ

Країна розглядає можливість заборони на зберігання цифрових монет
27 Вересня, 12:13

У Китаї можуть повністю заборонити всі операції з криптовалютами, та навіть заборонити зберігання цифрових монет.

Про це пише Bloomberg.

Зазначається, що китайські чиновники протягом кількох місяців вживали заходів для боротьби з криптовалютами. Після цього популярна офшорна біржа Huobi навіть припинила дозволи новим користувачам реєструватися за номером телефону материкового Китаю, а згодом заявила, що до 31 грудня "поступово припинить діючі облікові записи користувачів материкового Китаю".

Центральний банк Китаю 24 вересня визнав всі транзакції з криптовалютами нелегальними та заборонив усі віртуальні монети на території країни.

Агентство економічного планування Китаю попросило місцевих чиновників розслідувати ненормальне споживання електроенергії, взяти кредити та скасувати пільговий режим оподаткування, щоб пришвидшити припинення видобутку крипти.

За даними Кембриджського індексу споживання електроенергії, багато майнерів вже виїхали з Китаю, який мав 46% частки світового хешрейту - показника обчислювальної потужності, що використовується у видобутку та перероблюванню.

Згідно з даними Blockchain.com, з початку "репресій "хешрейт знизився більш ніж наполовину з піку середини травня до початку липня.

Засновник першої китайської криптовалютної біржі Боббі Лі допустив повне видворення криптовалютної індустрії з Піднебесної через ралі біткоїнів.

Наступне, що вони могли б зробити, поставши останню крапку, так це щось на зразок повної заборони криптовалюти, - сказав Лі.

Говорячи про терміни повної заборони, Лі назвав досягненням біткоїном порогу в 500 тисяч - 1 млн дол. Тоді ймовірність введення заборони на зберігання криптовалюти в Китаї буде оцінюватися 50 на 50, додав він.

Коментуючи майбутнє біткоїнів, Лі висловив упевненість в досягненні біткоїном вартості 250 тис. дол. до кінця року. Більш того, він вважає, що біткоїн зможе легко подолати позначку в 1-2 млн доларів вже в найближчі 10-15 років.

Нагадаємо, 24 вересня Центральний банк Китаю визнав всі транзакції з криптовалютами нелегальними та заборонив усі віртуальні монети на території країни.  Після цієї заяви біткоїн відразу впав на 5,5% (майже 3 тисячі доларів). На тлі зниження вартості біткоїна подешевшали й альткоїни. Так, Ethereum за годину обвалився на 9%, Cardano і Binance Coin впали на 6%, Huobi обвалився на 15%.

Читайте також