Китай бореться із криптовалютою: ринок впав майже на 300 млрд доларів

Біткоїн упав до двотижневого мінімуму
Китай бореться із криптовалютою: ринок впав майже на 300 млрд доларів
Криптовалюта (фото: Pexels)
22 Червня 2021, 17:50
читать на русском

Китай посилив зусилля щодо приборкання криптовалютної індустрії в країні. Внаслідок цього ринок цифрових валют втратив майже 300 млрд доларів капіталізації.

Про це повідомляє CNBC.

Зазначається, що у пʼятницю, 18 червня, влада китайської провінції Сичуань наказала майнерам криптовалюти припинити діяльність. Унаслідок цього багато центрів майнінгу закрилися.

Тим часом у понеділок біткоїн упав до двотижневого мінімуму і станом на ранок коштував 31 760 доларів. Разом з цим впали й інші криптовалюти.

Крім цього, Народний банк Китаю закликав Alipay, платіжний сервіс, керований Alibaba з Ant Group, і деякі великі банки вжити заходів проти криптоторгівлі.

Нагадаємо, що Китай заборонив місцеві біржі криптовалют у 2017 році. Це ускладнило криптовалютну торгівлю, однак не завадило китайським трейдерам купувати і продавати цифрові монети. Вони переводили юані на платформу для купівлі криптовалют через платіжні сервіси, зокрема Alipay, або банківський рахунок. Тепер же заборона Народного банку Китаю займатися криптовалютою фінустановам закриє цей шлях для трейдерів.

Читайте також

1