Китай вирішив виселити з країни майнерів біткоїнів

Місцеві майнери криптовалют переїдуть до Техасу або Казахстану
Китай вирішив виселити з країни майнерів біткоїнів
Криптовалюта Bitcoin/Біткоїн (фото: pexels)
16 Червня 2021, 14:22
читать на русском

Китай вирішив виселити з країни майнерів біткоїнів, яких тут налічується більш ніж половина від усієї світової чисельності.

Про це пише CNBC.

Більшість майнерів має намір переїхати до американського штату Техас або в сусідній з Китаєм Казахстан.

Як відомо, у травні уряд Китаю закликав до припинення видобутку й торгівлі біткоїнами. Саме це змушує майнерів покидати країну.

Зокрема, віцепрезидент великого майнінгового пулу Poolin з Гонконгу Де Ла Торре заявив, що щороку майнери стикаються з новими заборонами в Китаї, тому вони переїжджають до США й Канади.

Це відносно неважко зробити, оскільки видобуток криптовалют не залежить від місця розташування. Майнерам потрібно лише підключення до інтернету, на відміну від інших галузей, які мають бути чим ближче до кінцевих користувачів, - сказав Де Ла Торре.

Оскільки для майнінгу потрібно багато електроенергії, криптобізнес переїздить туди, де ціни на електрику нижчі або ж є альтернативні джерела енергії.

Одні з найнижчих у світі цін на електрику в Техасі, а частка поновлюваних джерел енергії там постійно зростає. Станом на 2019 рік 20% енергії отримують від вітру.

Також одним із можливих напрямів переїзду майнерів може стати найближчий сусід Китаю – Казахстан. Вугільні шахти цієї країни забезпечують дешеве енергопостачання.

Нагадаємо, паралельно з боротьбою з майнерами біткоїнів у Китаї населенню роздали цифрові юані на загальну суму 39 мільйонів доларів. Народний банк Китаю ще в 2019 році запустив використання електронного юаня у великих містах країни. Громадяни за допомогою додатків, завантажених на смартфони, можуть використовувати ці цифрові рахунки для оплати товарів і послуг. Китайський регулятор визнав експеримент успішним.

Читайте також

1