Біткоїн може подешевшати до 20 тисяч доларів – аналітики

Таким чином падіння вартості біткоїна становитиме понад 40%
Біткоїн може подешевшати до 20 тисяч доларів – аналітики
біткоїн Фото: Karolina Grabowska з Pexels
10 Червня 2021, 19:12
читать на русском

Вартість біткоїна в недалекому майбутньому може впасти на 40%, опустившись до 20 тисяч доларів, вважають аналітики.

Результати опитування експертів ринку криптовалюти оприлюднило видання Bloomberg.

З невтішним прогнозом, зокрема, виступили експерти міжнародної консалтингової фірми Evercore, аналітичної компанії Tallbacken Capital Advisors і онлайн-брокера Oanda.

За словами старшого аналітика Oanda Едварда Мойї, побоювання викликає той факт, що вартість криптовалюти падає і наближається до психологічної позначки в  30 тисяч доларів. Падіння нижче цієї межі може викликати масовий розпродаж біткоїнів, що ще більше позначиться на його ціні, зазначає експерт.

Засновник і глава Tallbacken Capital Майкл Первес в опублікованій у вівторок замітці передбачив "повний відкат" криптовалюти до 20 тисяч доларів. З цієї позначки біткоїн почав своє стрімке зростання в грудні 2020 року.

Управитель і співзасновник криптобанку Nexo Антоній Тренчев у розмові з Bloomberg заявив, що сфера зіткнулася з тривалим регулятивним тиском, який продовжить впливати на ціну біткоїну.

У підсумку, це добре для індустрії, криптовалюта потребує правильного регулювання. Однак любителям короткострокових угод - вам, мабуть, краще відвернутися, - зазначив експерт.

Нагадаємо, у вівторок біткоїн подешевшав більше ніж на 10%, на мінімумі досягаючи позначки 31 035 доларів. У середу він відіграв втрати -35 093 долари. Проте це все одно на 46% дешевше зафіксованої в середині квітня рекордної вартості біткоїна.

Читайте також

1