Центробанк Китаю заборонив криптовалюту: біткоїн обвалився на 5,5%

Вводиться повна заборона на всі криптовалютні транзакції та послуги
Центробанк Китаю заборонив криптовалюту: біткоїн обвалився на 5,5%
Криптовалюта Bitcoin/Біткоїн (фото: pexels)
24 Вересня 2021, 14:37
читать на русском

Центральний банк Китаю визнав всі транзакції з криптовалютами нелегальними та заборонив усі віртуальні монети на території країни. Після цієї заяви біткоїн обвалився на 5,5%.

Про це повідомляє Bloomberg.

Згідно із заявою регулятора, вводиться повна заборона на всі криптовалютні транзакції та послуги. Використання цифрових активів в країні тепер прирівнюється до незаконної фінансової діяльності

Народний банк КНР заявив, що всі криптовалюти, включаючи біткойн, не є фіатними валютами й не можуть бути введені в обіг на ринку. Крім того, Китайське агентство економічного планування також заявило про невідкладне завдання викорінити майнінг криптовалют, щоб знизити викиди вуглекислого газу.

Після цієї заяви біткоїн відразу впав на 5,5% (майже 3 тисячі доларів). На тлі зниження вартості біткоїна подешевшали і альткоіни. Так, Ethereum за годину обвалився на 9%, Cardano і Binance Coin впали на 6%, Huobi обвалився на 15%.

Скрін: coindesk.com

Яка ціна інших криптовалют станом на 14:30 24 вересня

  • Ethereum - 2795 долара.
  • XRP - 0.9056 долара.
  • Cardano - 2.16 доларів.

Нагадаємо, що блокчейн-платформа зафіксувала виведення 616 біткоїнів зі "сплячого" гаманця, на якому вони пролежали понад 9 років.

Читайте також

1