Влада Сіньцзян заборонила майнінг криптовалюти

Країна бореться із кріптотрейдингом
Влада Сіньцзян заборонила майнінг криптовалюти
Майнінг-ферма Фото: СБУ
9 Червня 2021, 17:14
читать на русском

Влада Сіньцзян-Уйгурського автономного округу припинила діяльності майнерів і заявила, що й надалі буде боротись із майнінгом та кріптотрейдингом.

Про це повідомляє The Block.

Зазначається, що наприкінці травня віце-прем'єр державної ради КНР Лю Хе закликав посилити регулювання видобутку криптовалют і торгівлі ними.

На території Сіньцзян знаходяться підприємства з видобутку і використання вугілля, включаючи вугільні електростанції і промислові фабрики. Це приваблює майнерів за рахунок дешевої і доступної електроенергії.

Нагадаємо, що 27 травня Іран ввів тимчасову заборону на майнінг криптовалют через постійні відключення електрики. Заборона введена майже на чотири місяці і діятиме до 22 вересня.

Чому майнінг споживає стільки електроенергії

Біткоїни можна видобувати тільки одним способом - за допомогою майнінгу. За цей процес відповідає мережа ASIC-майнер, розкидана по всьому світу. Ці пристрої вирішують складні математичні завдання, які своєю чергою генерують нові блоки в блокчейні, а також обробляють всі транзакції в мережі.

Всі ці девайси споживають величезну кількість електроенергії. Згідно з даними університету Кембриджу, мова йде про цифру в 97 тераватів на рік. Це рівносильно споживання таких країн як Казахстан або Нідерланди. Раніше цей показник не перевищував 73 теравати щорічно.

1