Іран тимчасово заборонив майнінг криптовалют

Рішення влади країни пов'язане із проблемами з електрикою
Іран тимчасово заборонив майнінг криптовалют
Криптовалюта, крипторинок (фото: Pexels)
27 Травня 2021, 08:01
читать на русском

Іран ввів тимчасову заборону на майнінг криптовалют через постійні відключення електрики.

Як повідомляє Reuters з посиланням на заяву президента країни Хасана Роухані, заборона на майнінг введена майже на чотири місяці і діятиме до 22 вересня.

Пояснюється, що через велике навантаження на мережу через майнінг в багатьох містах стали відключати електрику.

В останні тижні електрику відключали на шість годин на день. Один з таких збоїв нвіть перервав шаховий матч в онлайн-чемпіонаті Азії.

Нагадаємо, раніше компанія Ілона Маска Tesla припинила продавати електрокари за біткоїни через те, що майнінг BTC шкодить екології.  Маск пояснив, що майнінг біткоїнів розрісся до таких масштабів, що споживає більше електроенергії ніж деякі країни.

Чому майнінг споживає стільки електроенергії

Біткоїни можна видобувати тільки одним способом - за допомогою майнінгу. За цей процес відповідає мережа ASIC-майнер, розкидана по всьому світу. Ці пристрої вирішують складні математичні завдання, які своєю чергою генерують нові блоки в блокчейні, а також обробляють всі транзакції в мережі.

Всі ці девайси споживають величезну кількість електроенергії. Згідно з даними університету Кембриджу, мова йде про цифру в 97 тераватів на рік. Це рівносильно споживання таких країн як Казахстан або Нідерланди. Раніше цей показник не перевищував 73 теравати щорічно.

Читайте також

1