У ЄЦБ вважають біткоїни загрозою для екології: складність майнінгу BTC оновила історичний рекорд

Складність майнінгу біткоїну зросла на 21%
У ЄЦБ вважають біткоїни загрозою для екології: складність майнінгу BTC оновила історичний рекорд
Криптовалюта, біткоїн Фото: Alesia Kozik з Pexels
14 Травня 2021, 09:34
читать на русском

Майнінг криптовалют становить загрозу для глобального сталого розвитку в аспекті екології.

Про це заявив член правління Європейського центрального банку Фабіо Панетта.

За його словами, велике споживання енергії при видобутку криптовалюти та пов'язані з цим вуглецеві викиди можуть "підірвати досягнення поставлених ООН цілей".

Видобуток одного лише біткоїну вже споживає більше електроенергії, ніж Нідерланди. Контроль і обмеження впливу криптоактивів на навколишнє середовище, в тому числі за допомогою регулювання і оподаткування, повинні стати частиною глобального обговорення, - заявив експерт.

Панетта заявив, що зміна клімату та стійкість - це глобальні виклики, що вимагають глобальних рішень - і найбільше у фінансовому секторі.

Поточне політичне середовище пропонує нам рідкісну можливість досягти значного прогресу. Ми не повинні витрачати це даремно, - каже він.

Читайте також

Тим часом Bits.media пише, що складність майнінгу біткоїну зросла на 21% і оновила історичний рекорд.

13 травня відбувся черговий перерахунок складності майнінгу біткоінів - показник зріс відразу на 21.53% і досяг 25 трлн одиниць - це новий історичний рекорд, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що мережа Біткоїнів вимагає, аби блок добувався раз на 10 хвилин, однак при різкому зростанні хешрейта, блоки видобуваються швидше до зміни складності (перерахунку), що відбувається через кожні 2016 блоків (в середньому два тижні). Від попереднього до сьогоднішнього перерахунку середній час видобутку блоку склав всього 8 хвилин 14 секунд.

Нагадаємо, днями вартість біткоїну різко впала після того, як Ілон Маск заявив, що Tesla не продаватиме свої автомобілі за криптовалюту. Він пояснив це рішення неекологічним способом отримання криптовалюти.