Експерт назвав нижню межу вартості біткоїна

Експерт розповів, що відбуватиметься в майбутньому з ціноутворенням на ринку криптовалюти
Експерт назвав нижню межу вартості біткоїна
Біткоїн (Фото: Криптоновости)
19 Квітня 2021, 15:27
читать на русском

Співзасновник міжнародної ІТ-компанії Prof-IT, експерт у галузі ІТ-технологій Богдан Прилепа прогнозує, що ціна біткоїна у майбутньому не опускатиметься нижче 25 тисяч доларів.

Про це йдеться у матеріалі видання Обозреватель.

Розмірковуючи про майбутнє ринку криптовалют Прилепа (досьє Богдана Прилепи) наголосив, що курс біткоїна буде падати і рости, іноді з об'єктивних, іноді з суб'єктивних причин, поки не буде регуляції ринку криптовалют.

 Якщо візьмемо будь-яку біржу, де торгують акціями. Там є зрозумілі правила, є Комісія з цінних паперів. Ви не можете прийти і все купити, є регуляція, за ринком стежать, контролюють. Все перевіряється. Така ж ситуація повинна бути і на криптовалютній біржі, - зауважив Прилепа.

Що ж до найближчого майбутнього, за відсутності державного регулятора на ринку криптовалюти, експерт прогнозує падіння ціни біткоїна за умови недостатньої кількості гравців на ринку.

Можу сказати, що біткоїн 100% впаде. Якщо не буде кардинальних рішень з боку державних інституцій, поки не набереться маса гравців, які будуть торгувати активом, - стверджує Прилепа. - З урахуванням тієї ситуації, яка є зараз, я думаю, що біткоїни не опуститься вже нижче 25-30 тисяч доларів.

Читайте також

Фахівець також пояснив, чому для стабілізації ринку криптовалют необхідне державне регулювання і більша кількість учасників-конкурентів на ринку:

Для розуміння розповім. Пару років тому мені дзвонив знайомий. Тоді біткоїн коштував дев`ять тисяч доларів. І він мені каже: дивись, ось сьогодні буде вже сім тисяч доларів. Так і сталося. А знаєте чому? У нього 50 тисяч біткоїнів і такими обсягами він міг "опустити" ринок. Є досі такі люді.Вони можуть перестати продавати і створити дефіцит, можуть вийти з великими продажами і привести до падіння біткоїна. І на цьому зараз заробляють, - пояснив Прилепа.

Крім того, експерт вважає, що зараз не найкращий час для придбання біткоїнів на ринку і радить дочекатися падіння ціни.

Я б почекав, поки ринок впаде. Зараз ринок накачують. Коли ринок впаде, можна буде закуповуватися. Але, звичайно, зараз біткоїн вже на піку, - підсумував експерт.

Нагадаємо, 14 квітня біткоїн встановив черговий рекорд - вартість криптовалюти перевищила 64 тисячі доларів США.

1