У Китаї запустили штучне Сонце

Під час експерименту пристрій досяг температури 70 млн градусів за Цельсієм
У Китаї запустили штучне Сонце
Сонце (Фото: pixabay)
10 Січня 2022, 22:12
читать на русском

За повідомленнями ЗМІ, ядерний термоядерний реактор у Китаї встановив новий рекорд із стійко високих температур після того, як протягом понад 17 хвилин він працював у п'ять разів гарячіше, ніж сонце.

Про це пише Independente.

Як повідомляє інформаційне агентство Сіньхуа, експериментальний удосконалений надпровідний токамак (EAST), відомий як "штучне сонце", під час експериментів досяг температури 70 000 000 °C.

Кінцева мета розробки штучного сонячного пристрою – забезпечити майже необмежену чисту енергію, імітуючи природні реакції, що відбуваються всередині зірок.

Нещодавня операція закладає міцну наукову та експериментальну основу для запуску термоядерного реактора, - сказав Гун Сяньцзу, науковий співробітник Інституту фізики плазми Китайської академії наук, який керував останнім експериментом.

Експеримент EAST, який уже коштував Китаю більш ніж 700 мільярдів фунтів стерлінгів, триватиме до червня.

Нагадаємо. у жовтні китайський марсохід та орбітальний апарат призупинили дослідження на Червоній планеті. Причиною зупинки є сонячне електромагнітне випромінювання, яке посилилось і яке може порушити зв'язок між зондами й Землею.

Читайте також

1