У Львові готують варення з лісових фіалок
Давній рецепт варення з фіалок відновила галицька гастрономічна блогерка та дослідниця української кухні Маріанна Душар.
Про ексклюзивний десерт блогерка розповіла в інтерв’ю Укрінформу.
Конфітур (варення - ред) готувала ще моя бабуся. Солодку начинку з лісових фіалок можна додавати до рогаликів, круасанів і Великодніх пампухів, - пояснила експертка з кулінарії.
За словами Душар, варення з фіалок приготувати просто. Треба відділити пелюстки від квітколожа, а тоді перетерти їх з цукром у ступці.
Найкраще в ступці, а не блендером, так суміш не перетвориться в слизьку кашу, а рівномірно розітреться в цукрово-фіалкову пасту. Якщо ступка кам’яна чи порцелянова, то її слід попередньо охолодити в морозильній камері, бо для перетирання пелюстки фіалки не слід перегрівати, - розповіла Душар.
Читайте також
Для збереження фіалкового кольору варення лимонний сік, а для кращого смаку – лимонну цедру і цинамон.
Цукру треба щонайменше в 2-3 рази більше ніж фіалок. А можна і ще більше, бо суть цієї конфітури – зберегти запах і колір квітів, бо смак даватиме саме цукор і цитриновий сік, - додала вона.
Зберігати варення треба в холодильнику в щільно закритій скляній банці.
Нагадаємо, у селі Мамаївці Кіцманського району Чернівецької області висадили близько двох мільйонів тюльпанів на полі у 3,5 гектари.