В Україні вивели новий сорт жовтого ківі

Плоди цього сорту мають жовтий м'якуш і витримують морози
В Україні вивели новий сорт жовтого ківі
Жовтий ківі (Фото: Pexels)
8 Грудня 2020, 01:00
читать на русском

Незабаром в Україні з’явиться ще один зареєстрований сорт ківі - "Аурум Карпат Стратона" з жовтим м'якушем.

Про це повідомило видання agro-business, пише agronews.ua.

Новий сорт - доволі незвичного забарвлення, яке не часто зустрінеш навіть на закордонних полицях, - розповів Генріх Стратон, біолог, селекціонер та автор єдиного зареєстрованого сорту ківі в Україні.

Роботами по виведенню цього сорту для умов України селекціонер займається вже понад 7 років і має певні результати. Деякі рослини родять вже 2 роки й витримують морози до 20 градусів.

За словами селекціонера, популяризація вирощування ківі в Україні тільки починається, зокрема вітчизняного морозостійкого сорту.

Його варто вирощувати й біля будинку для власних потреб, і для комерційних насаджень. Ті, хто візьметься за цю справу першими, вони й отримають максимальний зиск із цього. З гектара можна отримати від 20 до 50 тонн врожаю. Навіть якщо це буде 20 тонн, при тій ціні, яка сьогодні є за кілограм ківі, це вже цікаво, і рентабельно цим займатися, — наголосив Стратон.

Читайте також

Нагадаємо, за 8 місяців 2020 року виробництво споживчих товарів, будівництво доріг, сфера транспорту, торгівля і сільське господарство (завдяки активній фазі збиральної кампанії в усіх регіонах) поліпшили свою динаміку, а індекс очікувань ділової активності у порівнянні з попереднім місяцем покращився.

1