1740 "зелених" номерів для електромобілів видали в Україні

Найбільше електрокарів в Україні зареєстровано у Києві, Одесі та Харкові
1740 "зелених" номерів для електромобілів видали в Україні
Видача автономерів Фото: Головний сервісний центр МВС
27 Листопада 2020, 11:44
читать на русском

В Україні видали 1740 номерних знаків для електромобілів.

За даними Головного сервісного центру МВС, закупівля згаданих номерних знаків здійснюється відповідно до укладеного договору про закупівлю, згідно з умовами якого виготовлення номерних знаків здійснюється протягом семи календарних днів із моменту отримання заводом заявки на партію товару в кількості не більше ніж 25 тисяч одиниць.

За даними Єдиного державного реєстру транспортних засобів станом на 24 листопада 2020 року видано 1740 номерних знаків для транспортних засобів, які приводяться в рух електричним двигуном і не мають двигуна внутрішнього згоряння, - повідомили у Головному сервісному центрі Міністерства внутрішніх справ України "Радіо Свобода".

Читайте також

Вартість послуги реєстрації/перереєстрації колісних транспортних засобів передбачена постановою Кабінету міністрів України від 4 червня 2007 року № 795 і становить для транспортних засобів усіх категорій вітчизняного виробництва та країн СНД – 152,63 грн, для транспортних засобів усіх категорій іноземного виробництва – 190,15 грн, за виключенням вартості бланків і номерних знаків,  додали у відомстві.

Нагадаємо, наша країна - одна зі світових лідерів за темпом зростання електромобілів. Лише за останні 5 років зареєстровано майже 25 тисяч електрокарів. Їх найбільше в Києві, Одесі та Харкові.

За даними Головного сервісного центру МВС, один кілометр на електрокарі коштує близько 25 копійок. А заряду навіть найдешевшого авто вистачає на 150 км влітку і 90 – взимку. Підживитися швидкою зарядкою можна на 50% за 20 хвилин.
Крім того, "зелені" автівки є найбільш екологічним видом транспорту.