У селі на Буковині висадили майже два мільйони тюльпанів

Площа тюльпанових полів становить 3,5 гектара
У селі на Буковині висадили майже два мільйони тюльпанів
Тюльпанове поле (Фото: Погляд)
11 Лютого 2021, 22:00
читать на русском

У селі Мамаївці Кіцманського району Чернівецької області висадили близько двох мільйонів тюльпанів на полі у 3,5 гектари.

Про це пише місцеве видання ІА АСС.

Цього року ми висадили квіти на площі у 3,5 гектари. Тобто, розміри поля збільшились практично удвічі. Кількість квітів теж збільшилася - ми висадили до двох мільйонів цибулин тюльпанів, - розповів власник тюльпанового поля Владислав Венгринюк.

За словами власника, 80% висаджених тюльпанів - ексклюзивні півонієвидні сорти, які завезені з Нідерландів.

В основному, це півонієвидні ексклюзивні сорти - тюльпан-папуга, двоколірні тюльпани тощо. На полі ми мінили план посадки - посередині висадимо великі колби з тюльпанами, плануємо облаштувати нові фотозони, - додав Венгринюк.

Квітникар розповів, що тюльпани висадили восени, вони мають укорінитися, взимку пройти етап охолодження і вже навесні, коли розмерзнеться земля, цибулини почнуть рости і розквітати. Чоловік запевнив, що сильні морози не  мають зашкодити квітам.

Нинішні морози, які прогнозують на вихідні, не повинні зашкодити тюльпанам. Лише можуть відстрочити етап їхнього цвітіння, - запевнив фермер.

Власники тюльпанового поля не знають, чи будуть цьогоріч проводити традиційний фестиваль тюльпанів, який торік скасували через карантин. Але в будь-якому випадку вони готуються приймати відвідувачів, які просто захочуть помилуватися красою цвітіння квітів.

Читайте також

Нагадаємо, у селі Білівці Хотинського району Чернівецької області хочуть висадити найбільше в Україні лавандове поле і побудувати переробний завод, який виготовлятиме лавандову олію. Підприємство буде розташоване в садибі колишнього поміщика. Німецькі спеціалісти вже розробили архітектурну концепцію, у якій передбачено виробничі приміщення, склад і навіть готель. Розробники сподіваються, що поле стане не лише промисловим, але й популярним туристичним об`єктом.