У центрі Києва висадили 100 тисяч тюльпанів, привезених із Голландії

До столиці України привезли цибулини квітів різних сортів і кольорів
У центрі Києва висадили 100 тисяч тюльпанів, привезених із Голландії
Тюльпани із Голландії (Фото: “Київзеленбуд”)
29 Листопада 2020, 07:59
читать на русском

У центрі Києва висадили сто тисяч тюльпанів, які привезли до столиці України із Голландії на знак поваги до героїв Небесної сотні.

Про це йдеться на сторінці "Київзеленбуду" у Facebook.

Цибулини квітів привезли у подарунок від Королівства Нідерланди.

Голландські тюльпани зацвітуть у квітні-травні на клумбах Майдану Незалежності та біля будівлі Міністерства закордонних справ. Сорти були підібрані по кольорах – жовті, жовтогарячі та червоні. Об’ємність геометричним візерункам вдасться надати завдяки різній висоті квітів - від 40 до 60 см залежно від сорту.

Ми вдячні Королівству Нідерланди за такий яскравий подарунок Україні і Києву, зокрема. Особлива подяка Емілю де Севрен Жакету за таку ініціативу. Впевнений, що у квітні вже ми побачимо квітучий Київ - 100 тисяч голландських тюльпанів у центрі столиці та ще 400 тисяч, висаджених в інших куточках Києва, в тому числі й на Співочому полі, стануть окрасою міста навесні, - сказав в. о. генерального директора КО "Київзеленбуд" Олексій Король.

Посол королівства Нідерланди Еміль де Севрен Жакет пояснив, що він захоплюється мужністю українського народу під час Революції Гідності. І 100 тисяч тюльпанів символізують повагу нідерландців до героїв та героїнь Небесної сотні.

Читайте також

Нагадаємо, у Києві у приміщенні президії Академії аграрних наук під час обшуків у справах про корупцію керівництва, спецслужби виявили цілий арсенал зброї й вибухівки, походження якого наразі невідоме.

1