Без батьків: у Києві заборонили відвідувати новорічні свята у дитсадках і школах

Таким чином планується уникнути скупчення людей та мінімізувати ризики інфікування
Без батьків: у Києві заборонили відвідувати новорічні свята у дитсадках і школах
Ялинка (фото ілюстративне)
27 Листопада 2020, 20:30
читать на русском

У Києві новорічні свята у дитсадках та школах відбудуться без присутності батьків та гостей.

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час брифінгу 27 листопада.

Кличко (досьє Віталія Кличка) запевнив, що на сьогодні ситуація із захворюваністю у садочках та школах поки що контрольована, оскільки це результат спільної роботи батьків та освітян. За його словами, у закладах відбувається пильний контроль за захворюваністю дітей та працівників, а також за дотриманням необхідних правил безпеки. Батьки при перших ознаках недуги залишають дітей вдома.

Ми всі розуміємо, що епідеміологічна ситуація – складна. І разом ми повинні робити все, аби упередити стрімке розповсюдження вірусу. Тому новорічно-різдвяні свята в закладах дошкільної освіти та в школах столиці відбуватимуться без батьків та запрошених гостей, – повідомив мер Києва.

Читайте також

Він наголосив, що таке рішення у п’ятницю, 27 листопада, ухвалив міський Штаб із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, проаналізувавши вимоги постанови уряду та постанови Головного державного санітарного лікаря України.

Так ми уникнемо скупчення людей у садках та школах та мінімізуємо ризики інфікування. Адже часто діти хворіють на коронавірус безсимптомно. Але передають вірус тим, хто з ними контактує та перебуває поруч. Я сподіваюся на розуміння батьків. Та на чітке виконання рішення керівниками шкіл та садочків. Свята в навчальних закладах будуть. Але тільки для дітей, – наголосив Кличко.

Нагадаємо, що мер Києва Віталій Кличко заявив, що буде наполягати на роботі метро та громадського транспорту у разі введення локдауну у столиці.

1