У Мінсоцполітики розповіли про субсидії на опалення та вивіз сміття

Є певні соціальні нормативи щодо користування комунальними послугами
У Мінсоцполітики розповіли про субсидії на опалення та вивіз сміття
сміття
24 Січня 2024, 10:40
читать на русском

В Україні деякі громадяни можуть отримати субсидію на оплату опалення та вивезення сміття, якщо вони вкладають в межі соціальних нормативів. У Мінсоцполітики пояснили, хто і за яких умов може отримати їх.

Про це пише видання "На пенсії".

Субсидія на опалення: які діють соціальні нормативи

Опалення займає вагому частку у витратах на комунальні послуги. Субсидія на опалення та утримання житла залежить від площі.

Вона визначається з розрахунку 13,65 м² на людину плюс 35,22 м² на сім’ю. Якщо йдеться про непрацездатних людей, соціальна норма буде більшою на 30%.

Також є ліміт на споживання теплової енергії, який становить 0,0383 Гкал/м² з коефіцієнтом коригування в опалювальний сезон.

Норма щодо природного газу встановлена в розмірі 4 м³ на квадратний метр, тут теж застосовується коефіцієнт коригування.

Соціальні нормативи з вивезення сміття

Міністерством соціальної політики визначено такі ліміти:

  • тверді великогабаритні відходи – 0,4167 м³ на людину,
  • рідкі відходи з вигрібних ям: 0,76 м³ – на людину, 3,6 м³ – на домогосподарство.

Нагадаємо, на опалювальний період 2023-2024 розрахунок житлової субсидії буде проведено в автоматичному режимі для всіх, кому призначено житлову субсидію на неопалювальний період 2023 року, та тим, у кого розмір субсидії склав 0,00 гривні.

Тобто тим українцям, які вже отримують житлову субсидію чи яким у літній період призначили нульову субсидію, додатково звертатися за виплатою не потрібно.

Під час розрахунку житлової субсидії з жовтня 2023 року враховуються доходи членів домогосподарства за I та II квартали 2023 року.

Читайте також