У Мін’юсті назвали поширені імена по батькові в Україні

Найбільше змінили у Харківській області, Дніпропетровській та у Києві
У Мін’юсті назвали поширені імена по батькові в Україні
Паспорт, Україна (фото: Державна міграційна служба)
25 Лютого 2021, 09:38
читать на русском
Найпоширенішими іменами по батькові в Україні є: Миколайович/Миколаївна, Володимирович/Володимирівна, Олександрович/Олександрівна, Іванович/Іванівна, Васильович/Василівна, Сергійович/Сергіївна, Вікторович/Вікторівна, Михайлович/Михайлівна.

Про це повідомляє міністерство юстиції у Facebook.

З 1 січня 2021 року українці отримали право змінювати не лише ім’я чи прізвище за власним бажанням, а й по батькові. Так, з початку цього року (станом на 18 лютого) з-поміж 572 поданих відповідних заяв п’ята частина з них були задоволені – 114 осіб змінили свої по батькові, - йдеться у повідомлені.

Читайте також

Зазначається, що найбільше таких випадків зареєстровано у Харківській області (14), Дніпропетровській (12) та у Києві (11).

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка дозволяє громадянам України після 14 років змінювати по батькові.

Відтепер фізична особа, яка досягла 14 років, може змінити своє по батькові на власний розсуд. Раніше це можна було робити у випадку зміни власного імені батьком дитини або в разі вилучення відомостей про нього як про батька.

1