У Мирнограді нетверезий військовий розстріляв трьох товаришів по службі та покінчив з собою

У поліції трагедію поки офіційно не коментують
Головне
У Мирнограді нетверезий військовий розстріляв трьох товаришів по службі та покінчив з собою
Автомат Калашнікова (фото: УНІАН)
9 Грудня 2023, 15:45
читать на русском

У Мирнограді Донецької області п`яний (а можливо і під наркотиками) військовий розстріляв трьох товаришів по службі, після чого застрелився сам.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив екснардеп Ігор Мосійчук.

09.12.2023, близько 01.00, до Покровського РУП ГУНП в Донецькій області, надійшло повідомлення військовослужбовця ВЧ А1815 ЗСУ Скоринова В.О. про те, що в місті Мирноград відбулася стрілянина між військовослужбовцями. Першочерговими слідчими діями встановлено, що за вказаною адресою  дислокуються військовослужбовці ВЧ А1815 у кількості 9 військовослужбовців, де 4 військовослужбовці мешкали на першому поверсі, а 5 - на другому поверсі.

09.12.2023, близько 01.00, між 4-ма військовослужбовцями, які мешкали на першому поверсі, під час вживання алкогольних напоїв виник конфлікт, в ході якого один із військовослужбовців схопив автомат Калашникова, який привів у бойовий стан та умисно здійснив прицільні постріли у трьох військовослужбовців, - пише Мосійчук.

Внаслідок здійснених пострілів військовослужбовці отримали проникні вогнепальні поранення різних частин тіла, від яких загинули.

Надалі стрілець, усвідомивши тяжкість вчиненого ним злочину, пішов до приміщення літньої кухні, де застрелився сам.

В ході відпрацювання події, спільно зі співробітниками спецпідрозділу "КОРД" на території вказаного домоволодіння було виявлено 4 загиблих військовослужбовців, а саме: Дзигал Данило, Кравченко Вадим, Киба Дмитро, Ус Петро.

Також встановлено, що на місці події перебували військовослужбовці Мінін М.О., Скоринов В,О.,  Петренко О.О., Медвідь О.В., Савченко А.О., які не постраждали.

Повні обставини події  встановлюються.

За даними фактами СВ ВП № 2 Покровського РУП ГУНП в Донецькій області  вирішується питання щодо визначення попередньої правової кваліфікації діянь та внесення відповідних відомостей до ЄРДР.

Нагадаємо, на стоянці авто біля міського ринку в Запоріжжі стався конфлікт між військовослужбовцями й невідомими. Останні стріляли з автомата та рушниці, а також вдарили військового ножем.

1