У МОЗ повідомили причину смерті військової в Одеській області

У відомстві будуть розслідувати, чи пов'язана смерть з COVID-вакцинацією
У МОЗ повідомили причину смерті військової в Одеській області
Військові ЗСУ
24 Березня 2021, 13:57
читать на русском

Причиною смерті військовослужбовиці, яка 21 березня отримала щеплення проти коронавірусу в Одеській області та через два дні померла, є гостра серцево-судинна недостатність.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

Згідно з висновком одеських судмедекспертів, які робили розтин тіла померлої, причиною смерті стала серцево-судинна недостатність. У неї також встановили атеросклеротичний кардіосклероз.

Зазначається, що результати розтину розглянуть на засіданні регіональної групи оперативного реагування на несприятливі події після імунізації (НППІ) в рамках розслідування, як того вимагають протоколи Міністерства охорони здоров’я.

Читайте також


Контекст. Учора, 23 березня в Одеській області раптово втратила свідомість жінка-військовослужбовиця, яка два дні тому отримала щеплення від коронавірусу. Колеги одразу викликали швидку медичну допомогу, однак лікарі констатували смерть.

Зі слів начальника медичної служби військової частини, де вона проходила службу, станом на ранок 23 березня скарг на здоров’я жінка не висловлювала.

За попередньою інформацією Військово-медичного клінічного центру Південного регіону, смерть сталася внаслідок гострих розладів кровообігу. Жінка мала хронічні серцево-судинні захворювання та інші супутні хвороби

1