У МВС розповіли про переваги ID-картки перед паперовим паспортом

ID-картка за кількістю переваг не лише перевищує всі попередні зразки паспортів, що діяли в Україні, а й чимало сучасних документів інших країн
У МВС розповіли про переваги ID-картки перед паперовим паспортом
Паспорт, Україна (фото: Державна міграційна служба)
6 Червня 2023, 19:26
читать на русском

Через військову агресію РФ в Україні оголошено воєнний стан, а у населених пунктах діє комендантська година. Під час воєнного стану діють інші правові норми. Зокрема, в цей час українці повинні завжди мати при собі документи, що посвідчують особу. Для цього можна скористатися ID-карткою.

У ДМС розповіли, про усі переваги, які має ID-картка. Про це повідомляє Портал МВС.

У відомстві зазначили, що ID-картка за кількістю переваг не лише перевищує всі попередні зразки паспортів, що діяли в Україні, а й чимало сучасних документів інших країн.

"Окрім звичного набору обов’язкової інформації щодо назви держави, П.І.Б. українською мовою та латинською транслітерацією, статі, громадянства, дати та місця народження, відцифрованого зображення обличчя, підпису власника картки, номера запису в Єдиному державному демографічному реєстрі, номера платника податків, номера документа, дати видачі та закінчення терміну дії, коду уповноваженого органу на видачу документа, ID-картка містить також змінну інформацію на безконтактному електронному носії щодо реєстрації місця проживання, сімейного стану, відомостей про дітей", – йдеться у повідомленні.

Головною перевагою ID-картки є неможливість її підробки. Це захищає персональні даних власника документа від шахраїв.

У ДМС зауважили, що індивідуальний податковий номер громадянина не лише присвоюється автоматично під час оформлення першого паспорта, а й наноситься безпосередньо на саму картку.

Також громадяни України можуть отримати кваліфікований електронний підпис (КЕП) на чіп ID-карти, що відкриває доступ до різноманітних е-сервісів державних органів, адміністративних і банківських послуг.

У відомстві також нагадали, що ID-картку можна використовувати для виїзду до Туреччини та Грузії без наявного закордонного паспорта.

Нагадаємо, закордонні пункти оформлення паспортів від ДП "Документ" відкрилися у п'яти країнах: Польщі, Чехії, Словаччині, Туреччині, Німеччині.

Читайте також

1