У неділю стопчики термометрів в Україні піднімуться до 35 градусів

Найспекотніше буде на півдні та в центрі України
У неділю стопчики термометрів в Україні піднімуться до 35 градусів
Літо, спека (фото: picabu)
1 Липня 2023, 14:23
читать на русском

В Україні на початку липня відбудеться істотне підвищення температури повітря.

Про це попереджає синоптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog.

"У зв'язку з надходженням на нашу територію спекотної повітряної маси субтропічного походження, у вихідні очікується інтенсивне підвищення температурного фону", - пояснив фахівець.

За його даними, особливо спекотно буде в центральних та південних областях.

"Стовпчики термометрів досягнуть позначки +30 °С, а місцям на крайньому півдні не виключені +35 °С", - прогнозує Кібальчич.

Переважно у західних областях, а також місцями на півночі країни очікуються дощі, завдяки яким температура у вказаних регіонах виявиться трохи нижчою і буде відповідати кліматичній нормі.

Погода 1 липня

Сьогодні, за прогнозом синоптика, у західних областях вдень очікуються короткочасні дощі та грози, в окремих пунктах град та шквали 15-20 м/с. Температура повітря становитиме +20...+25 °С.

У північній половині країни вдень місцями пройде невеликий короткочасний дощ та гроза. Вдень температура буде в межах +25…+30 °С.

У центральних областях без опадів. Температура повітря становитиме +26...+31 °С.

На півдні України також буде без опадів, а стовпчики термометрів сягнуть +28…+33 °С.

У східних областях місцями пройде невеликий короткочасний дощ, можлива гроза. Швидкість вітру становитиме 7-12 м/с, а температура +23...+28 °С.

Погода 2 липня

"У західних областях вночі пройдуть невеликі дощі, подекуди з грозами. Вдень помірні, подекуди значні дощі. В окремих пунктах можливий град та шквалисте посилення вітру до 15-20 м/с", - прогнозує Кібальчич.

Температура повітря вночі коливатиметься в межах +12…+17 °С, вдень +22…+27 °С.

На півночі України вночі буде без опадів, а вдень очікуються короткочасні дощі з грозами, місцями шквали 15-20 м/с. Температура повітря вночі становитиме +13...+18 °С, вдень повітря прогріється до +26...+31 °С.

У центральних областях України очікується погода без опадів, лише у другій половині дня на Черкащині можливі грозові дощі. Температура повітря вночі коливатиметься в межах +15…+20 °С, удень +28…+33 °С.

"У південній половині країни очікується спекотна та суха погода", - каже синоптик. Швидкість вітру становитиме 7-12 м/с. Температура повітря вночі +17...+22 °С, а вдень стовпчики термометрів покажуть пекельні +29...+34 °С.

У східних областях очікується мінлива хмарність, але без опадів. Вітер південно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі становитиме +14...+19 °С, вдень +26...+31 °С.

Нагадаємо, липень 2023 в Україні буде з різноманітною погодою. Очікується чергування періодів спеки та відносної прохолоди, а також грози, град та сильні зливи.

Читайте також

1