У Німеччині затримали підозрюваних у викраденні старовинних коштовностей

Затримані - громадяни Німеччини
У Німеччині затримали підозрюваних у викраденні старовинних коштовностей
Старовинні коштовності (фото: dpa)
18 Листопада 2020, 03:03
читать на русском

У Німеччині затримали трьох підозрюваних у пограбуванні найбільшої в Європі колекції старовинних ювелірних виробів "Зелене склепіння" (Grünes Gewölbe) у Дрездені рік тому.

Про це повідомляє поліція Саксонії.

Спецоперацію проводили в Берліні. У ній взяли участь понад 1600 співробітників поліції. Усього вони обшукали 18 об'єктів, серед яких 10 квартир, а також гаражі та автомобілі.

Мета спецоперації - затримання підозрюваних і пошук "викрадених творів мистецтва, а також доказів, таких як носії інформації, одяг і інструменти, - пояснили в поліції.

Затримані - громадяни Німеччини, які належать до так званого арабського клану Реммо. Дрезденська прокуратура звинувачує їх за двома справами у крадіжках в особливо великих розмірах, створенні банди та підпалах.

Читайте також

Нагадаємо, 25 листопада 2019 року у Дрездені невідомі пограбували музей старовинних ювелірних виробів "Зелене склепіння", попередні збитки склали мільярд євро.

За версією слідства, близько 5-ї ранку за місцевим часом грабіжники підпалили електрощитову під мостом Августа Сильного, яка відповідала за подачу електроенергії в "Зелене склепіння" й інші музеї. Після цього злочинці проникли в будівлю і вкрали коштовності, при цьому не чіпали ні дорогі картини, ні інші предмети мистецтва.

1