У Норвегії в новорічній ЛГБТ-рекламі Санта Клауса зробили геєм (відео)

50 років тому в Норвегії скасували закон про заборону одностатевих стосунків
У Норвегії в новорічній ЛГБТ-рекламі Санта Клауса зробили геєм (відео)
Кадр з ролика (скріншот відео)
27 Листопада 2021, 02:13
читать на русском

Поштова служба Норвегії запустила новорічну ЛГБТ-рекламу, у якій Санта Клаус – гей. Санта закохується у чоловіка, на ім'я Гаррі, якому приносить подарунки.

Відео реклами виклали на YouTube каналі компанії.

Автори таким чином вирішили показати альтернативну історію, зробивши Санту, за легендою – одруженого на місис Клаус, геєм.

У ролику Гаррі випадково зустрічає Санту у своєму домі напередодні Різдва. Чоловіки дивляться в очі один одному, Санта ніяковіє і зникає у димарі.

З роками герої стають все ближчими. Врешті, втомившись від довгої розлуки, Гаррі пише лист Санті, у якому зізнається у коханні: "Все, чого я хочу на Різдво, - це ти". Цього року Санта доручає розвезти подарунки ельфам, а сам залишається з Гаррі.

Норвезькі видання зазначають, що компанія не вперше замовляє рекламу з суспільно-політичним змістом. У 2019 році Posten зробила поштаря з Ісуса Христа, а у 2020-му, щоб привернути увагу до змін клімату, зобразила Санту дуже схожого на злого Дональда Трампа.

Нагадаємо, справжній Санта-Клаус почав готуватися до нового року ще в жовтні. Саме тоді його резиденцію засипало снігом.

Читайте також