У Раді парламентарі розглядали звіт про боротьбу з корупцією від ТСК, яку очолює затриманий на хабарі нардеп Гунько

Гунька затримали під час отримання ним першої частини хабаря у розмірі $85 тисяч
У Раді парламентарі розглядали звіт про боротьбу з корупцією від ТСК, яку очолює затриманий на хабарі нардеп Гунько
Анатолій Гунько (Фото: Слуга народу)
25 Серпня 2023, 09:25

На порядку денному Верховної Ради звіт про корупцію від колишнього нардепа "Слуги народу" та голови тимчасової слідчої комісії (ТСК) з питань розслідування фактів корупції на державних підприємствах, в установах та організаціях Національної академії аграрних наук України Анатолія Гунька, який наразі перебуває під вартою за хабарництво.

Про курйоз у документації розповіла нардепка від "ЄС" Ірина Геращенко у Facebook.

"Цікавий порядок денний ВР на День Незалежності. Звіт ТСК Гунька про корупцію:) А де ж сам голова ТСК? А, згадали, він в СІЗО за корупцію", – зауважила парламентарка.

Нагадаємо, Служба безпеки України спільно з Національним антикорупційним бюро викрила Анатолія Гунька на масштабній корупції. За гроші експосадовець обіцяв бізнесмену забезпечити надання в обробіток державних земельних ділянок Національної академії аграрних наук України.

НАБУ і САП повідомили про підозру чинному нардепу Анатолію Гуньку, викритому разом з двома пособниками на отриманні 85 тис. дол. США неправомірної вигоди. Кваліфікація: ч. 4 ст. 368 КК України.

За даними слідства, народний обранець (одночасно є головою Тимчасової слідчої комісії ВРУ з питань розслідування фактів корупції на державних підприємствах, в установах та організаціях Національної академії аграрних наук України) запропонував підприємцю отримати землю під обробку. Ця земля була у сфері управління держпідприємств. Свої "послуги" він оцінив у розрахунку 130 доларів США/1 га землі.

Читайте також

1