У Печерському військкоматі Києва безпідставно списували офіцерів з військового обліку

За даними проведеної перевірки відкрили кримінальне провадження за частиною 4 статті 425 КК України "Недбале ставлення до військової служби".
Важливо
У Печерському військкоматі Києва безпідставно списували офіцерів з військового обліку
військові
23 Лютого 2024, 09:41
читать на русском

У Печерському військкоматі Києва протягом 2022—2023 років нібито безпідставно списали з військового обліку щонайменше 24 офіцерів запасу.

Про це пише"Слідство.Інфо"

У наданому "Слідству.Інфо" джерелами документі йдеться, що у Печерському військкоматі протягом 2022-2023 років безпідставно списали з військового обліку щонайменше 24 офіцери запасу. Тепер вже непридатні до військової служби чоловіки мали звання від молодшого лейтенанта до майора.

Військова служба правопорядку називає безпідставним списання офіцерів запасу через порушення у самій процедурі, а також відсутність в їхніх особових справах важливого документа — свідоцтва про хворобу".

У відповіді на запит журналістів "Слідства.Інфо" від Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону повідомили, що за даними проведеної перевірки відкрили кримінальне провадження за частиною 4 статті 425 КК України "Недбале ставлення до військової служби".

Розслідувачі кажуть, що подібну перевірку провели не лише в Печерському, а й у Голосіївському військкоматі. Там теж виявили порушення і відкрили кримінальне провадження за тією ж статтею. В обох випадках досудове розслідування проводить Державне бюро розслідувань.

"Слідство.Інфо" отримало від джерел документ з прізвищами та ініціалами 24 списаних з військового обліку офіцерів. З них журналісти ідентифікували чотирьох. Це лейтенанти Джуринський Олег Олександрович та Шойхеденко Олександр Валерійович, старший лейтенант Тараканов Дмитро Геннадійович та молодший лейтенант Бабков Данило Сергійович. Чоловіки стверджують, що проходили ВЛК за правилами, а з усіма запитаннями до військкомату.

Понад два тижні журналісти намагалися отримати коментар про виявлені під час перевірки ВСП порушення від начальника Печерського військкомату — полковника Сергія Калугіна. Він відмовився від інтерв’ю, а у відповіді на запит "Слідство. Інфо" зазначив, що вважає "некоректним надавати будь-які коментарі з питань діяльності ВСП під час проведення перевірки та оцінювати її результати".

Нагадаємо, під час перевірок військкомів Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) знайшло "ліві" активи на суму понад 255 млн гривень у шести з них. Причому ці гроші були виявлені за останні пів року.

Читайте також

1