У Петербурзі під час саміту "Росія-Африка" обікрали трьох іноземних гостей

Менеджер із Гани виявив, що у його готельному номері хтось погосподарював
У Петербурзі під час саміту "Росія-Африка" обікрали трьох іноземних гостей
President Vladimir Putin, top center, meets with delegates, including President of the Union of the Comoros Azali Assoumani, bottom center, on the sideline of the Russia Africa Summit in St. Petersburg, Russia, Thursday, July 27, 2023. (Sergei Bobylev/TASS Host Photo Agency Pool Photo via AP)
31 Липня 2023, 11:41
читать на русском

Напередодні завершення саміту "Росія – Африка" в Петербурзі обікрали одразу трьох учасників форуму. Усі троє звернулися до поліції.

Про це виданню "Фонтанка" стало відомо 30 липня.

Так, менеджер компанії Platon Gas Oil із Гани виявив, що у його номері у готелі Park inn хтось погосподарював. 33-річний Осей заявив у поліцію про крадіжку. Чоловік уточнив, що з 28 по 29 липня невідомий викрав із номера готелю долари та євро, у перерахунку на рублі вийшло трохи понад 100 тисяч. Злодій витяг купюри з пакета. Слідчо-оперативна група прибула на місце та вилучила все, що може допомогти у пошуку зловмисника. Порушено кримінальну справу про крадіжку.

У громадянина Аргентини також обчистили номер. Оселився він у готелі Kravt Nevsky на вулиці Олександра Невського. У суботу звідти зникли долари та євро, у перерахунку на рублі – майже 200 тисяч. Також злодій забрав п'ять банківських карток. Порушено кримінальну справу.

У громадянки Бурунді невідомий вкрав із таксі смартфон. 58-річна учасниця саміту приїхала на шопінг до Outlet Village Pulkovo та випадково забула свій «Самсунг» у машині. Питання про порушення кримінальної справи поки що вирішується.

Нагадаємо, у конференції Росія-Африка, яка відбулася в російському Санкт-Петербурзі 27 липня, взяли участь 17 глав африканських держав порівняно з 43 минулого разу. Більшість лідерів Африки відмовилася їхати на саміт до Путіна.