У ПФУ розповіли, як подати заяву на субсидію у зимовий період

В Україні впроваджується спрощений механізм надання субсидії.
У ПФУ розповіли, як подати заяву на субсидію у зимовий період
Інтернет-ЗМІ, комп`ютер (Фото: pexels)
4 Вересня 2023, 13:32

У червні уряд ухвалив постанову, яка дає можливість у рамках експериментального проєкту максимально спростити процедуру звернення громадян за житловою субсидією. Спрощений механізм звернення за житловою субсидією має звільнити громадян від потреби збирати довідки і витрачати час на заповнення декларації на призначення житлово-комунальних субсидій.

В Пенсійному фонді України опублікували інструкцію, за якою можна онлайн подати заяву на призначення житлової субсидії по спрощеному порядку.

Як подати заяву на житлову субсидію "в один клік" онлайн

  • Зайдіть на вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України та авторизуйтесь за допомогою кваліфікованого електронного підпису.
  • В особистому кабінеті на панелі зліва в розділі "Комунікації з ПФУ" оберіть опцію "Заява на житлову субсидію чи пільгу".
  • У спливаючому вікні натисніть кнопку "Продовжити".
  • У наступному вікні оберіть опцію "Заява про призначення та надання житлової субсидії за експериментальним проектом".
  • Заповніть онлайн-форму заяви: вкажіть загальну інформацію про особу, яка подає заяву (в т.ч. паспортні та адресні дані), зазначте реквізити банківського рахунку (у форматі ІВАN), додайте інформацію про членів домогосподарства.
  • Перед остаточним формуванням заяви та відправленням її до Пенсійного фонду України, за допомогою опції "Додати файл" додайте скановані копії документів, які можуть визначати право на призначення субсидії (наприклад, у разі оформлення житлової субсидії за фактичним місцем проживання – копію договору оренди, довідку ВПО).
  • Надайте згоду на передачу та обробку персональних даних, поставивши відповідну позначку, та натисніть кнопку "Сформувати заяву".
  • Перевірте дані сформованої заяви та надішліть до Пенсійного фонду, натиснувши кнопку "Підписати та відправити в ПФУ".

Нагадаємо, в Україні не планують встановлювати нові обмеження для отримання житлових субсидій. Гроші на виплати у держбюджеті-2024 на субсидії будуть.

Читайте також

1