У Польщі та Німеччині майже не залишилося місць для охочих зареєструватися на НМТ

Випускникам, які перебувають у цих країнах, варто поквапитися, аби мати змогу пройти тестування
У Польщі та Німеччині майже не залишилося місць для охочих зареєструватися на НМТ
НМТ (Фото: НУШ)
18 Квітня 2023, 14:12
читать на русском

Українські випускники, які через війну змушені були виїхати, можуть скласти тестування за кордоном. Але у деяких країнах місць для охочих скласти НМТ залишилося обмаль.

Так, у Німеччині та Польщі вже майже немає місць для тих, хто хоче скласти мультитест. Про це повідомила директорка Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Тетяна Вакуленко в ефірі "Громадського радіо", пише видання Освіта.ua.

Вона зазначила, що якщо говорити про Німеччину і Польщу, то в цих країнах майже немає місць, оскільки дуже багато учасників НМТ зареєструвались у перші тижні.

Також Вакуленко наголосила, що майбутні вступники мають поквапитись з реєстрацією.

"Ті абітурієнти, які реєструються за кордоном, мають поквапитися, тому що, на жаль, місця для проведення тесту у нас обмежені, вони надаються нашими закордонними партнерами, і в окремих містах ці місця вже вичерпалися", – пояснила вона.

Реєстрація учасників НМТ і Україна та за кордоном триватиме до 3 травня 2023 року.

Нагадаємо, НМТ міститиме завдання з трьох предметів. Два обов'язкові – українська мова, математика – та один предмет на вибір – історія України, іноземна мова (англійська, німецька, французька або іспанська), біологія, фізика, хімія. На складання тесту абітурієнти матимуть 180 хвилин. Учасники НМТ можуть самі розподіляти час між блоками.

У МОН запланували дві сесії НМТ – 2023: основну і додаткову. Основна відбудеться у червні, додаткова – у червні – липні. Участь у додатковій сесії можуть взяти ті абітурієнти, які через поважні причини не могли складати тести під час основної.

Тести випускники складатимуть у спеціально обладнаних комп'ютерних аудиторіях навчальних закладів – тимчасових екзаменаційних центрах (ТЕЦ). Їх створять як в Україні, так і в деяких країнах за кордоном.

Реєстрація на НМТ – 2023 відбудеться у квітні. Підтвердження участі у тесті та остаточний вибір місця проходження НМТ запланували на травень. Вступна кампанія у виші запланована на липень – серпень.

Читайте також

1