У Празі викрили проросійську мережу впливу на євродепутатів, за якою стояв зрадник Медведчук

Зазначена проросійська мережа платила політикам гроші за вихваляння Росії та Путіна в європейських медіа, а також публікувала антиукраїнські та антиєвропейські матеріали на власному сайті "Голос Європи"
Головне
У Празі викрили проросійську мережу впливу на євродепутатів, за якою стояв зрадник Медведчук
1 Квітня 2024, 12:07
читать на русском

Чеська контррозвідка завдяки Службі безпеки України викрила в Празі проросійську мережу впливу на євродепутатів. За нею стояв кум Путіна Віктор Медведчук.

Про це пише Укрінформ з посиланням на власні джерела.

Повідомляється, що напередодні червневих виборів до Європарламенту чеська контррозвідка викрила в Празі проросійську мережу впливу на євродепутатів. За нею стояв кум російського диктатора Володимира Путіна Віктор Медведчук.

Зазначається, що напередодні червневих виборів до Європарламенту чеська контррозвідка викрила в Празі проросійську мережу впливу на євродепутатів, за якою стояв кум Путіна Медведчук.

За даними джерел Укрінформу, цю мережу вдалося викрити завдяки допомозі Служби безпеки України. Зазначена проросійська мережа платила політикам гроші за вихваляння Росії та Путіна в європейських медіа, а також публікувала антиукраїнські та антиєвропейські матеріали на власному сайті «Голос Європи».

За інформацією джерел, діяльність мережі полягала в тому, аби провести в Європарламент якнайбільше проросійських політиків.

На додаток, наразі ряд європейських політиків, які були прихильниками Путіна, зазнали серйозного удару, оскільки багато євродепутатів вимагають ретельного розслідування російського впливу та покарання для «колег», які відпрацьовували гроші РФ.

Як повідомлялось, у ЗМІ з'явилась інформація, що у Європарламенті вимагають розслідувати російську мережу впливу, яку, ймовірно, очолював Медведчук. За даними чеської контррозвідки (BIS), що були оприлюднені 27-го березня, двоє українських бізнесменів, які мали вплив на інформаційне поле в Україні і тісно пов’язані з Росією, були основними гравцями в мережі впливу, яка базується в центрі Праги й керує проросійським новинним сайтом, що публікував антиєвропейські та антиукраїнські статті.

Метою цієї групи впливу була діяльність проти територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України на території Європейського Союзу. За інформацією чеської влади, у звіті на 300 сторінках докладно описано діяльність мережі, на чолі якої стояли звинувачений у державній зраді проросійський олігарх і політик Віктор Медведчук та колишній генеральний продюсер каналу "112 Україна" Артем Марчевський.

Читайте також

1