У прокуратурі Дніпропетровщини розповіли про хід рослідування справи поліцейського, який застрелив людину

На даний час поліціянта затримали. йому готується підозра
Важливо
У прокуратурі Дніпропетровщини розповіли про хід рослідування справи поліцейського, який застрелив людину
30 Серпня 2023, 22:50

За кермом автомобіля, який вчора поліцейські зупинили в Дніпрі, могла бути жінка. При цьому відомо, що патрульний у ході сутички застрелив чоловіка.

Про це заявив заступник прокурора області Олександр Савенко на брифінгу, якого цитує "Суспільне".

"Попередньо, була водійка. Всі точні обставини будуть встановлені в ході слідства", - сказав він.

При цьому Савенко не підтвердив та не спростував дані про порушення водієм автомобіля правил дорожнього руху. Він зазначив, що відео з місця подій, яке шириться мережею, будуть досліджувати в ході слідства.

За словами заступника прокурора області, у справі наразі затримана одна людина.

Нагадаємо, за попередніми даними, правоохоронці намагались зупинити елітне авто у середмісті Дніпра, водій якого ігнорував правила дорожнього руху. Після зупинки автомобіля чоловік поводився агресивно та мав всі ознаки алкогольного сп’яніння.

Правоохоронці за допомогою газового балончика почали витягувати людей з автомобіля. Під час бійки працівник поліції здійснив три постріли з табельної зброї в спину пасажиру. Від отриманих поранень чоловік помер на місці.

Додамо, що вчора місцеві пабліки з посиланням на очевидців повідомляли, що спочатку за кермом автомобіля був чоловік (дивіться відео). Але після зупинки машини поліцією водій нібито почав мінятися місцем з пасажиркою. На відео з камер, опублікованих у середу, може здатися, що за кермом дійсно був чоловік.

При цьому офіційних коментарів щодо цього поки не давали ані у поліції, ані слідчі органи, які розслідують справу.

Доповнено: Патрульна поліція показала відео з місця подій у Дніпрі:

Стрілянину  також прокоментували мер Дніпра Борис Філатов і глава МВС Ігор Клименко.

Мер Дніпра зокрема зазначив, що він у даній ситуації підтримує патрульних.

"Я цілковито на боці патрульних поліцейських",– заявив Філатов. Він також зазначив, що міськвлада надасть всебічну моральну підтримку цим патрульним, а також їхнім рідним та колегам.

Глава МВС Клименко, своєю чергою, заявив про серйозність прецеденту і наголосив на необхідності дотримуватися норм закону.

1