У п`яти областях України можуть з`явитися платні дороги

Загальна вартість проєкту, за його оцінками, може становити $6,5 млрд
Головне
У п`яти областях України можуть з`явитися платні дороги
Дорога
26 Червня 2023, 14:48
читать на русском

Перші платні дороги в Україні можуть з'явитися в Дніпропетровській, Київській, Львівській, Одеській та Полтавській областях. Для них зараз готують техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) за гроші бюджету, повідомив голова Держагентства відновлення Мустафа Найєм на круглому столі "Траспорт, логістика та інфраструктура", який відбувся на полях Конференції з відновлення України (URC) у Лондоні.

Про це пише Інтерфакс-Україна.

"Зараз робимо ТЕО для Дніпропетровської, Київської, Львівської, Одеської та Полтавської областей. І це ТЕО наразі готується за рахунок бюджетних коштів. Загальна вартість (проєкту – ІФ-У) становитиме близько 6,5 мільярдів доларів", - сказав Найєм.

Він зазначив, що це один із найбільш перспективних проєктів в Україні.

"Ми почали працювати над ним ще до повномасштабного вторгнення. Цього поки що ще немає, але ми фактично зареєстрували законопроєкт, який дає нам змогу це зробити, і ми вже розуміємо", - повідомив голова Держагентства відновлення.

За словами Найєма, реалізацію проєкту буде розпочато одразу ж після появи партнерів, і вже зараз в участі зацікавлені компанії з Євросоюзу.

На цьому ж круглому столі віцепрезидент Міжнародної фінансової корпорації (IFC) у Європі, Латинській Америці та Карибському басейні Альфонсо Гарсія Мора (Alfonso Garcia Mora) повідомив, що Міністерство відновлення, Агентство відновлення та IFC на полях конференції у Лондоні підписали меморандум про взаєморозуміння для розвитку системи платних доріг, що, на його думку, стане "критично важливим аспектом".

Нагадаємо, у лютому 2022 року. за 4 дні до початку війни, повідомлялося, що вартість проїзду першою платною дорогою в Україні буде обходитися для її користувачів близько 8 євроцентів (2,6 грн) за кілометр. Концесійна траса з’єднає Краковець (Львівська область) та Рівне та пройде через Львів та Броди.

Читайте також

1