У Раді створили ТСК, яка займеться проблемами переселенців

Комісія також здійснюватиме аудит житлового фонду України
У Раді створили ТСК, яка займеться проблемами переселенців
Українці, які залишили домівки через війну. Переселенці / Фото: t.me/Pravda_Gerashchenko
23 Вересня 2022, 09:09
читать на русском

Депутати у Верховній Раді створили Тимчасову слідчу комісію, яка буде займатися проблемами внутрішніх переселенців. Головою ТСК став народний депутат від фракції СН Сергій Козир.

Міжфракційна ТСК буде займатися розслідуванням можливих порушень законодавства України у сфері отримання, розподілу, транспортування, зберігання, слідкувати за використанням та за цільовим призначенням гуманітарної та іншої допомоги, а також займеться фактами неефективного використання державного майна, яке може бути використане для тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб та забезпечення інших потреб держави.

Про це повідомила пресслужба партії "Слуга народу".

ТСК створена для перевірки можливих порушень у наданні гуманітарної допомоги та візьме під контроль питання надання житла переселенцям й контролюватиме цільове використання гуманітарних вантажів й іншої допомоги, - йдеться у повідомленні.

Голова ТСК Сергій Козир зазначив, що кожен, хто має достовірну інформацію про порушення, може звернутися до ТСК. Він запевнив, що члени перевірятимуть факти та звертатимуться до правоохоронців.

В СН зазначають, що ТСК працюватиме і над створенням алгоритму допомоги переселенцям, об’єднуючи зусилля Міністерства з питань реінтеграції, місцевої влади та громад.

1