У сервісних центрах МВС можна буде отримати послуги із закордонним паспортом

Кабмін розширив перелік документів, з якими можна отримати послуги у сервісних центрах
У сервісних центрах МВС можна буде отримати послуги із закордонним паспортом
Паспорт Фото: МВС
12 Травня 2023, 18:24
читать на русском

Відтепер послуги сервісних центрів МВС можна отримати надавши закордонний паспорт, який посвідчуватиме особу.

Про це повідомляє пресслужба Кабінету міністрів.

Кабінет міністрів прийняв постанову, яка серед іншого розширює перелік документів, які надаються особою для отримання послуг в сервісних центрах МВС. Зокрема йдеться про електронний варіант закордонного паспорта в "Дії".

"Раніше у переліку документів, які обов’язково надаються для ідентифікації особи, був лише паспорт громадянина України - тобто, внутрішній паспорт. А від 11 травня, коли постанова набирає чинності, кожен громадянин України може пред’являти адміністратору сервісного центру МВС закордонний паспорт", - пише пресслужба.

У разі надання ID-картки без наявних у безконтактному електронному носії відомостей про реєстрацію місця проживання разом повинна надаватись довідка про реєстрацію місця проживання.

"Так само у разі надання паспорта громадянина України для виїзду за кордон, разом надається довідка про реєстрацію місця проживання особи", - додає пресслужба.

Нагадаємо, згідно з чинними правилами, при зміні паспортних даних українці повинні протягом 10 днів обміняти права водія. Зробити це можна онлайн або офлайн.

Читайте також

1