У Севастополі через дефіцитну воду введено режим підвищеної готовності

Очікується, що запасів води вистачить на 81 день
Важливо
У Севастополі через дефіцитну воду введено режим підвищеної готовності
Вода Фото: Парламент.UA
15 Жовтня 2020, 10:02
читать на русском

У Севастополі введено режим підвищеної готовності через дефіцит води. Очікується, що запасів води вистачить на 81 день, якщо найближчим часом не буде опадів.

Про це повідомляє російська влада міста.

На даний момент запаси Чорноріченського водосховища становлять 16,8 млн куб м води. Якщо 7 млн ​​куб м недоторканний запас, нижче якого опускатися не можна, з урахуванням того, що до кінця року серйозних опадів не очікується, води вистачить на 81 день, - доповів т.в.о. віцегубернатора Володимир Базаров.

Так званий губернатор Севастополя Михайло Развожаєв заявив, що на рівні президента РФ всі рішення прийняті, урядом виділені необхідні суми.

Ряд першочергових заходів - перекидання води з Кадиковського кар'єра - до 30 грудня, будівництво Бельбекського водозабору - до 1 березня 2021 року, - зазначив Развожаєв.

Читайте також

Крім того, в рамках першочергових заходів будуть проведені роботи по заміні водопроводу, в першу чергу - на ділянках з великими втратами води, а також геологічні вишукування з метою пошуку та оцінки запасів підземних вод на території Севастополя.

Садові товариства переводяться на зимовий режим подачі води. Обмеження по подачі води в будинки в даний час не вводяться.

Читайте також

Нагадаємо, 12 жовтня уряд Російської Федерації виділив 4,95 млрд рублів (майже 76 млн доларів) на забезпечення водопостачання в анексованому Криму.

Україна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді через Північно-Кримський канал, що з'єднує головне русло Дніпра з півостровом. Після анексії Криму Росією в 2014 році поставку води в АРК припинили.

З початку вересня в Сімферополі, Бахчисараї та Сімферопольському районах через посуху і обміління водоймищ почався третій, самий жорсткий, етап обмежень подачі води.

1