У Швейцарії хочуть спростити працевлаштування українців: що пропонують

Федеральна рада Швейцарії пропонує мотивувати українців активніше працевлаштовуватися.
У Швейцарії хочуть спростити працевлаштування українців: що пропонують
Прапор Швейцарії (Фото: Прапори)
6 Квітня 2024, 18:50
читать на русском

Уряд Швейцарії пропонує надати українським біженцям можливість замінити статус захисту S на звичайний дозвіл на проживання. Умовою має бути наявність роботи.

Це б сприяло більшому працевлаштуванню українців, повідомляє swissinfo.ch.

Федеральна рада Швейцарії пропонує мотивувати українців активніше працевлаштовуватися. Міністр юстиції та поліції Швейцарії Беат Янс сказав, що українські біженці, які вже мають роботу у цій країні, повинні мати можливість замінити дозвіл на проживання категорії S на стандартний дозвіл на проживання, швидше за все категорії В.

Зараз у Швейцарії працюють 23% втікачів від війни, що набагато нижче за показники в інших європейських країнах. Наприклад, у Нідерландах та Норвегії рівень зайнятості серед працездатних українців вже перевищує 50%.

Пропозиція надавати дозвіл на проживання українським біженцям має на меті також дати швейцарським роботодавцям гарантії, що працівники з України матимуть більш стійкий міграційний статус і зможуть залишатися у країні на довший час. Дозвіл на проживання категорії B видається за умови трудової угоди та щороку продовжується, якщо людина має роботу.

Міністр юстиції пропонує, щоб компанії наймали українців, які після цього отримають право змінити дозвіл на проживання.

Нагадаємо, Швейцарія готова платити українським біженцям до 4400 доларів за повернення додому.

Читайте також