У Словенії запроваджують єдині проїзні квитки

Квитки будуть дійсними на всі види громадського транспорту
У Словенії запроваджують єдині проїзні квитки
30 Травня 2023, 20:50
читать на русском

З 1 червня у Словенії запровадять єдиний проїзний на всі види транспорту, крім міського. Це буде четверта країна з такою системою оплати за проїзд – після Німеччини, Угорщини та Люксембургу.

Міський транспорт включать у систему проїзного до кінця 2023 року, повідомляє themayor.eu.

Новий проїзний дозволить подорожувати країною різними видами транспорту та з різними транспортними компаніями.

Проїзний на місяць коштуватиме 70 євро, на рік – 560 євро. Також будуть доступні проїзні на більш короткий термін:

  • 15 євро – за одноденний проїзний;
  • 20 євро за 3 дні поїздок;
  • 35 євро – за тиждень.

Словенський єдиний квиток буде дорожчим за німецький (49 євро) та угорський (25 євро) аналоги. Але у цього проїзного буде перевага – його можна буде передавати іншим людям. За такої умови квиток коштуватиме трохи дорожче – 90 євро за місяць і 720 євро за рік.

Нагадаємо, за офіційним повідомленням від LPP Ljubljana, українцям, які прибули до Словенії у зв'язку з війною, продовжується право на безкоштовний проїзд у громадському транспорті Любляни до 4 березня 2024 року. Водночас змінюються правила безкоштовного проїзду. Громадянам України треба звернутись до центрального відділення Potnicki center LPP, Slovenska cesta 56 для оформлення іменної річної картки Урбана для безкоштовного проїзду.

Із 1 квітня 2023 року безкоштовний проїзд в громадському транспорті міста Любляна буде дозволений лише за умови наявності такої іменної річної картки Урбана, яку потрібно обов'язково "чекінити" щоразу при вході в транспорт.