У США народився білий кенгуру - фото

Його колір шерсті пов'язаний з рідкісною хворобою
У США народився білий кенгуру - фото
Білий кенгуру Фото: facebook.com/AnimalAdventurePark
25 Січня 2021, 05:01
читать на русском

У зоопарку Нью-Йорка народився білий кенгуру. Втім, колір його шерсті пов'язаний з надзвичайно рідкісним захворюванням — лейкизмом. У нього частково відсутня пігментація, через що шкіра та хутро залишаються білими. У цього кенгуру очі мають пігментацію чорного кольору на відміну від альбіносів, у яких очікувана мутація червоних очей.

Про це повідомила пресслужба зоопарку Animal Adventure Park у Facebook.

Кенгуру назвали Космо (Cosmo). Зараз він наймолодший у зоопарку, йому всього 5 місяців. Космо, як й інші кенгуру-малюки, народився завбільшки з людський ніготь. Він продовжував рости в мішечку своєї матері протягом декількох місяців. Вперше дістали його з мішечка матері 15 січня, після чого він отримав перший повний медичний огляд.

Фото: facebook.com/AnimalAdventurePark

Фото: facebook.com/AnimalAdventurePark

Одразу після того, як ми побачили, що він білий, це було надзвичайно, але коли ми уважніше подивились і побачили чорні очі, наші щелепи відвисли. Тоді ми розуміли, що маємо щось, чого ніколи не бачили за всю свою кар'єру, — розповів власник зоопарку Джордан Патч.

Фото: facebook.com/AnimalAdventurePark

У зоопарку повідомили, що це єдиний у своєму роді кенгуру такого виду, який існує на сьогодні в Північній Америці, тому це справжня рідкість.

Читайте також

Фото: facebook.com/AnimalAdventurePark

На фото нижче зустріч Космо з його батьком кенгуру Бумером. Його матір Розі потрапила до зоопарку минулого року, а Космо — її перше дитинча.

Фото: facebook.com/AnimalAdventurePark

За словами власника зоопарку, генетична комбінація між Розі й Бумером дала таке незвичне забарвлення дитинчаті, що здивувало усіх співробітників зоопарку.

Нагадаємо, що на італійському острові Сардинія народилося цуценя зеленої масті. Цуценя з’явилося у родині фермера Крістіана Малоччі, його народила собака Спелаккія. Незвичайного малюка назвали Фісташка.

Серед п'ятьох новонароджених лише один мав яскраво-зелений колір. Решта цуценят мають ніжно-білий покрив, як і їхня мати.

1