У світі 90% населення мають імунітет до коронавірусу

За статистикою від covid-19 померли 6,6 млн людей
У світі 90% населення мають імунітет до коронавірусу
Карантин, коронавірус, люди в захисних масках (фото: УНІАН)
3 Грудня 2022, 19:30
читать на русском

У світі принаймні 90% населення мають певний імунітет до коронавірусу. Але "зниження пильності" до хвороби провокує появу нового варіанту COVID.

Про це заявив гендиректор ВООЗ Тедрос Аданом Гебрейєсус.

За оцінками ВООЗ, принаймні 90 відсотків населення світу зараз має певну форму імунітету до вірусу SARS-CoV-2 чи то через попередню інфекцію, чи через вакцинацію", - Гебрейєсус.

Втім, за його словами, зниження пильності, "залишає двері відчиненими" для появи нового варіанту, який, "ймовірно, пошириться і витіснить варіант "Омікрон", який зараз домінує".

Вразливі місця в епіднагляді, тестуванні, секвенуванні та вакцинації продовжують створювати ідеальні умови для появи тривожного нового варіанту, який потенційно може спричинити значну смертність", - підкреслив Гебрейєсус.

Наразі ж загалом у світі зараз зафіксовано 640 мільйонів інфікованих, а 6,6 млн людей померли від коронавірусу. Однак, за даними ВООЗ, дані не є повними, і реальна кількість заражень і смертей може бути набагато більшою.

Нагадаємо, у січні в Україні очікують новий пік коронавірусу. Прогнозують, що найвразливішими під час цієї хвилі будуть літні люди.

Читайте також

1